Aikaterini Laskaridis Foundation-ΔΙΑΛΕΞΗ

ΔΙΑΛΕΞΗ "Capitalism, Chinese Style Understanding State- Business Relations in China"

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Κινεζικών Μελετών, διοργανώνει διάλεξη την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18.00, με θέμα “Capitalism, Chinese Style Understanding State- Business Relations in China”. Κύριος ομιλητής, ο Δρ. Xin Sun, Λέκτορας  Κινεζικών και Ασιατικών Ανατολικών Επιχειρήσεων στο Ινστιτούτο Lau China, του King’s College στο Λονδίνο. Ο Dr. Xin Sun είναι ερευνητής  στον τομέα της πολιτικής οικονομίας, των σχέσεων Κράτους- Επιχειρήσεων και των πολιτικών γης και ιδιοκτησίας στην Κίνα. Τη διάλεξη  θα προλογίσει ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσιμώνης, Λέκτορας Κινεζικής Κοινωνιολογίας στο Ινστιτούτο Lau China του King’s College, στο Λονδίνο. Από τότε που η Κίνα ξεκίνησε το ταξίδι της στον Καπιταλισμό, πριν από τρεις δεκαετίες, οι ιδιωτικές εταιρίες δεν είχαν ποτέ αντιμετωπίσει ποτέ μια τόσο χαοτική στιγμή όσο σήμερα. Από την εντατική ρυθμιστική καταστολή των τεχνολογικών κολοσσών, μέχρι την έκκληση του κόμματος για να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την κατεύθυνση που θα πάρουν οι σχέσεις κράτους και επιχειρήσεων, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Σε αυτή την ομιλία ο Dr. Sun θα εξετάσει την εξέλιξη του Καπιταλισμού και των σχέσεων κράτους και επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των μεταρρυθμιστικών δεκαετιών και θα συζητήσει τη πολιτική λογική που οδηγεί τις πρόσφατες κινήσεις του Κόμματος κατά του ιδιωτικού τομέα.  Η ανάλυση αυτή θα ρίξει φως επίσης, στις σημαντικές προκλήσεις , με τις οποίες η κινεζική οικονομία θα έρθει αντιμέτωπη κατά τη δεύτερη δεκαετία της περιόδου του Xi. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς ομιλιών με θέμα την Κίνα, οι οποίες πραγματοποιούνται στα πλαίσια του Κέντρου Κινεζικών Μελετών, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη- CASS. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος (2ας Μεραρχίας 36, Πειραιάς). Για τη φυσική παρουσία στον χώρο, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η ηλεκτρονική εγγραφή εδώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος στους χώρους του Ιδρύματος επιτρέπεται με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. H ταυτοπροσωπία θα γίνεται από το προσωπικό του Ιδρύματος. Απαραίτητη είναι η χρήση της μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους του Ιδρύματος. Στον χώρο θα τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την αποφυγή της εξάπλωσης του Covid-19. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, με live streaming από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος, τη σελίδα Facebook και μέσω της πλατφόρμα Zoom. Στοιχεία σύνεδεσης Zoom https://us06web.zoom.us/j/81479937896?pwd=MmJRajFUYUdhUHkyNVF6TFcrTXFWUT09 Meeting ID: 814 7993 7896 Passcode: 098766