Aikaterini Laskaridis Foundation-5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολιού

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολιού

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 στην αίθουσα Golden Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού για τη χορήγηση της υποτροφίας Ισμήνης Κάρτερ για ανώτατες σπουδές βιολιού σε Μουσικό Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό (για την απόκτηση Bachelor ή Master). Ο Διαγωνισμός, ο οποίος τίθεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της διακεκριμένης βιολονίστριας και Καθηγήτριας του Ωδείου Αθηνών Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ.

Με ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, νικήτρια της υποτροφίας ανακηρύχθηκε η Κρίστι Μπασάρη, σπουδάστρια στο Κρατικό Ωδείο του Φόραρλμπερκ της Αυστρίας.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ήταν κυρία Ισμήνη Κάρτερ, Σολίστ Βιολιού, τ. Καθηγήτρια βιολιού και βιόλας του Ωδείου Αθηνών, τ. Καθηγήτρια βιολιού και βιόλας του Πειραϊκού Συνδέσμου. Την Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν επίσης ο Γιάννης Μιζαντζίογλου, Διπλωματούχος βιόλας με Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο από τον Πειραϊκό Σύνδεσμο, Δικηγόρος, η Μόρφω Παπαδημητρίου, Βιολονίστα, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Βερολίνου, Πρώτο Βιολί στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Νίνα Πατρικίδου, Βιολονίστα, Κονσερτίνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Καθηγήτρια βιολιού και ο Άκης Στρατουδάκης, Βιολονίστας, Σολίστ στην Αθήνα και την Περιφέρεια, Πρώτο Βιολί στη Λυρική Σκηνή Αθηνών.

Την Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20.00 πραγματοποιήθηκε στην ίδια αίθουσα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία η τελετή απονομής και εορταστική συναυλία. Με το πέρας της συναυλίας, λόγω της εξαιρετικής επίδοσής του, η κριτική επιτροπή απένειμε ομόφωνα και δεύτερη υποτροφία στον Παναγιώτη Νικολάκη, σπουδαστή στη Βασιλική Ακαδημία της Δανίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, Κωνσταντίνος Μαζαράκης. Την εκδήλωση παρουσίασε η Μαρία Σταγώνη, υπεύθυνη της διοργάνωσης του Διαγωνισμού.

Οι υπότροφοι ερμήνευσαν έργα των H. WIENIAWSKI, S. BARBER, D. KABALEVSKY, P. D. SARASATE

Συνόδεψαν οι πιανίστες Δήμητρα Μαντζουράτου και Ai Motohashi