Γνωρίστε το έργο ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, του ζωγράφου της διασποράς Δημήτρη Περδικίδη.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιδρύματος, παρουσιάζεται για πρώτη φορά μια μόνιμη έκθεση με τα έργα του ζωγράφου, η οποία γίνεται με αφορμή την ευγενική δωρεά και δάνειο έργων του από τους Λεωνίδα και Ντενίζ Περδικίδη. Περιλαμβάνει 60 έργα, μεταξύ των οποίων ελαιογραφίες, σχέδια και έργα με μεικτή τεχνική, που προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την τέχνη ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες του 20ού αιώνα.
O έλληνας ζωγράφος Δημήτρης Περδικίδης (1922–1989) γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο το 1922 αλλά έζησε στη Μαδρίτη από το 1953 μέχρι το 1985. Υπήρξε μέλος της ισπανικής καλλιτεχνικής πρωτοπορίας, χωρίς όμως ποτέ να χάσει την επαφή του με την καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Με την έκθεση αυτή, η οποία καλύπτει χρονολογικά όλη την εικαστική δραστηριότητα του Περδικίδη με εξέχοντα παραδείγματα της κάθε περιόδου της ζωγραφικής του, τονίζεται η σημασία του Δημήτρη Περδικίδη για τη σύγχρονη τέχνη, ειδικά στον ελληνικό και στον ισπανικό χώρο, λόγω της συνέπειάς του ως δημιουργού και της ποιότητας, αυθεντικότητας και πρωτοτυπίας του έργου του.
Εννέα θεματικές ενότητες διευκολύνουν την περιήγηση στην έκθεση και πληροφορούν για την πορεία και τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου του Περδικίδη: από τα πορτραίτα των συγγενών του όταν ζούσε στο Νέο Φάληρο μέχρι μερικά από τα έργα με τα οποία συμμετείχε στις Μπιενάλε της Βενετίας το 1964 και το 1966 και τις μεταξοτυπίες που έκανε για μια συλλεκτική έκδοση της Ρωμιοσύνης του Γιάννη Ρίτσου.
Οργανωμένες ξεναγήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης.
Απαραίτητη η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος.