Aikaterini Laskaridis Foundation-Εκπαιδευτικά προγράμματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας περιόδου 2024-2025

Εκπαιδευτικά προγράμματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας περιόδου 2024-2025

Σας παρουσιάζουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη για την ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025. Συνολικά προτείνονται 79 προγράμματα, εκ των οποίων 18 για τους μαθητές των Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού, 28 για το Γυμνάσιο και 33 για το Λύκειο. Όλα τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν και καλύπτουν όλους τους τομείς των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών.

Επίσης, την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά, υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα στο πλαίσιο του επιχορηγούμενου προγράμματος «Από το Αιγαίο στο Ιόνιο: Μια θάλασσα γνώσης». Από το ελληνικό φαρικό δίκτυο, τους ευρωπαίους περιηγητές στην Ελλάδα του 19ου αιώνα έως την ποίηση της θάλασσας και τα στερεότυπα, το έργο από το «Από το Αιγαίο στο Ιόνιο: Μια θάλασσα γνώσης» αντλεί έμπνευση από την ελληνικότητα και την παράδοση, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ενισχύουν τη συμπεριληπτική και βιωματική μάθηση μέσω της διάδρασης και της απαραίτητης αλληλεπίδρασης μεταξύ εισηγητή, μαθητών και εκπαιδευτικών και την καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας, αξιοποιώντας τις ικανότητες και τις δεξιότητες κάθε μαθητή, παρέχοντας ταυτόχρονα αυτενέργεια.

Μέσα από τη διάδραση, τα βιωματικά εργαστήρια  και το παιχνίδι, παρουσιάζονται και αναδεικνύονται καινοτόμες και εναλλακτικές πρακτικές, αντίστοιχα με την εκπαιδευτική βαθμίδα, ενώ με την ανταλλαγή εμπειριών, τον γόνιμο προβληματισμό και τον δημιουργικό διάλογο, οι μαθητές αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, ασκούν την κριτική σκέψη  για να ανακαλύψουν νέους τρόπους να απαντήσουν στα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους, να αφυπνίσουν τα ενδιαφέροντά τους.

Απαραίτητη η αίτηση συμμετοχής για όλα τα προγράμματα.

*Το Ίδρυμα παρέχει τη δυνατότητα υποδοχής στους χώρους του όλου του σχολείου κατόπιν συνεννόησης.