Aikaterini Laskaridis Foundation-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 9ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 9ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκήρυξε τον 9ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021.

O διαγωνισμός εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και αθλοθετήθηκε από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με στόχο να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολείων της Ελλάδας.

Ο 9ος  Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη έληξε  την 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Κατατέθηκαν και αποσφραγίστηκαν συνολικά 109 φάκελοι,  163 συμμετοχές εκ των οποίων 99 ανήκουν σε μαθητές Γυμνασίου και 64 σε μαθητές Λυκείου.

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, στις 18.00 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η τελετή απονομής των βραβείων του 9ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη περιόδου 2020 – 2021.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Καλή Κυπαρίσση.

Το σκεπτικό των βραβεύσεων της Κριτικής Επιτροπής παρουσίασε στην τελετή ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Θεόδωρος Κατσικάρος, εκπαιδευτικός, ο οποίος ανακοίνωσε και τα βραβεία.

Συγκεκριμένα:

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

ΒΡΑΒΕΙΑ:

1ο Βραβείο  απονέμεται, ομόφωνα, στην Αναστασία Τρεύλα, μαθήτρια της Α΄ τάξης Γυμνασίου του Γυμνασίου Χασιώτη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης  για το διήγημα με τίτλο: «Όλες οι ντομάτες είναι κόκκινες»

2ο Βραβείο  απονέμεται, ομόφωνα, στον Άλκη – Γιώργο Κισσαμιτάκη, μαθητή της Β΄ τάξης Γυμνασίου του Γυμνασίου της Σχολής Μωραΐτη  για το διήγημα με τίτλο: «Η μεγάλη απόφαση του τραμ»

3ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στην Ειρήνη Ίβα Μπακράτσα, μαθήτρια  της Γ΄ τάξης Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Κω για το διήγημα με τίτλο:

«Ο ξεπεσμένος ποιητής»

Τιμητικός Έπαινος απονέμεται, ομόφωνα, στην Ιωάννα Καλιωράκη , μαθήτρια  της Γ΄ τάξης Γυμνασίου του  Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου για το διήγημα με τίτλο: «Εις μνήμην των μισητών κενών»

ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:

ΒΡΑΒΕΙΑ:

1ο Βραβείο  απονέμεται, ομόφωνα, στην  Κυριακή Γκουργκούλη, μαθήτρια της Β΄ τάξης  Λυκείου του Προτύπου Γενικού Λυκείου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων  για το διήγημα με τίτλο: «Η ιστορία του πορτρέτου»

2ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στον Ιωάννη Υφαντή, μαθητή της Α΄ τάξης Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού  για το διήγημα με τίτλο: «Σκέψεις ενός τετάρτου»

3ο Βραβείο απονέμεται, ομόφωνα, στον Αθανάσιο – Ιωάννη Βοργιά, μαθητή  της Β΄  τάξης Λυκείου του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά   για το διήγημα με τίτλο: «RHENIARDRA»

Τιμητικός Έπαινος απονέμεται, ομόφωνα, στη Νάγια Λύρα, μαθήτρια  της Α΄ τάξης Λυκείου του  Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης  για το διήγημα με τίτλο: «Οι επαίτες του Φαλήρου»

Οι  μαθητές που διακρίθηκαν διάβασαν απόσπασμα από το κείμενό τους.

Το βίντεο της τελετής απονομής των βραβείων του 9ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και  γονείς που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά μας.