Βραβεία Ευκράντη 2018

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ευκράντη, τα οποία διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, έχοντας ως αρχή τη ρήση «Τιμούμε όσους τιμούν τη ναυτιλία μας», επέλεξαν ‒με γνώση, αντικειμενικότητα και σαφήνεια στην κρίση τους‒ όσους αρίστευσαν το 2018. Στην κατάμεστη αίθουσα της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, έδωσαν το «παρών» επίλεκτα μέλη και φίλοι της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας για να τιμήσουν με την παρουσία τους τους πρωταγωνιστές της χρονιάς, οι οποίοι επελέγησαν με τη συμμετοχή μιας διευρυμένης πολυσυλλεκτικής επιτροπής, που αντιπροσωπεύει τα ναυτιλιακά γράμματα, την ακαδημαϊκή έρευνα, την εξειδικευμένη ενημέρωση και, βεβαίως, το ναυτιλιακό επιχειρείν. Την κριτική επιτροπή των Βραβείων Ευκράντη 2018 απαρτίζουν οι βραβευθέντες των προηγούμενων ετών, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδηµαϊκής, επιχειρηματικής και ναυτιλιακής κοινότητας της χώρας, δημοσιογράφοι διαπιστευµένοι στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και η διεύθυνση και οι τακτικοί αρθρογράφοι των Ναυτικών Χρονικών. Την τελετή απονομής παρουσίασε η δημοσιογράφος, κ. Μαργαρίτα Πουρνάρα. Τα βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν τα ακόλουθα: Το Βραβείο «Mαριλένα Λασκαρίδη» για την αριστεία στο ναυτιλιακό πολιτισμό και την αρωγή στην ελληνική ναυτιλιακή κληρονομιά και παράδοση απονεμήθηκε στον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Το Βραβείο Ευκράντη 2018 Συνολικής Προσφοράς στη Ναυτιλία απονεμήθηκε στον κ. Τρύφωνα Κέδρο (Southern Shipping). Το Βραβείο Ευκράντη 2018 Κοινωνικής Προσφοράς από Ναυτιλιακή Προσωπικότητα ή Φορέα απονεμήθηκε στη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, η οποία εκφράζει με απτό και συλλογικό τρόπο την πολυσχιδή και διαρκή στήριξη που παρέχει παραδοσιακά η ελληνική πλοιοκτητική οικογένεια στους τομείς της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Το Βραβείο Ευκράντη 2018 για τη Διεθνή Προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας απονεμήθηκε στον κ. Αναστάσιο Παπαγιαννόπουλο, Πρόεδρο της BIMCO και Principal της ναυτιλιακής εταιρείας Common Progress Co Na S.A. Το Βραβείο Ευκράντη 2018 Καλύτερου Μάνατζερ απονεμήθηκε στον καπτ. Κώστα Κ. Κανελλόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Nereus Shipping S.A. Το Βραβείο Ευκράντη 2018 Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας απονεμήθηκε στην κ. Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, Πρόεδρο της WISTA International και joint-CEO της Tototheo Maritime. Το Βραβείο Ευκράντη 2018 για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση από Προσωπικότητα ή Φορέα απονέμεται στην εταιρεία S. Livanos Hellas S.A. Το Βραβείο Ευκράντη 2018 Υποστήριξης της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στον Όμιλο Εταιρειών Chartworld. Πηγή: Ναυτικά Χρονικά

 width=
Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, κ. Κατερίνα Λασκαρίδη, απονέμει το βραβείο στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.
   
 width=
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προσφέρει αναμνηστικό τόμο στον κ. Πάνο Λασκαρίδη, Προέδρου του Ιδρύματος Λασκαρίδη.