Aikaterini Laskaridis Foundation-Εκπαιδευτικά προγράμματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2014-2015

Εκπαιδευτικά προγράμματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2014-2015

Σας παρουσιάζουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014– 2015. Τα Προγράμματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπληρώθηκαν και ανανεώθηκαν, απευθύνονται αποκλειστικά στους μαθητές των δυο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού , καθώς επιθυμία μας είναι να τους δοθούν τα ερεθίσματα ώστε μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη συνεργατικότητα, απαραίτητα εφόδια στην προετοιμασία τους για την εισαγωγή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τα Προγράμματα στηρίζουν Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Εμψυχωτές και Συγγραφείς. Όπως θα διαπιστώσετε η έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχει οριστεί τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 κι αυτό γιατί στο κτήριο του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» επί των οδών 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, στο οποίο διεξάγονται τα περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα, γίνονται εργασίες αποκατάστασης και πλήρους ανακαίνισης.

Σας επισημαίνουμε ότι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τον έγκαιρο προγραμματισμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων, η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 10 Οκτωβρίου 2014. Όλα ανεξαιρέτως τα Προγράμματα του Ιδρύματος, που απευθύνονται σε μαθητές παρέχονται δωρεάν, εγκρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, δεν δίνεται ουδεμίας μορφής διαφημιστικό υλικό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό επιβλέπει την εξέλιξη των Προγραμμάτων. Οι χώροι του Ιδρύματος, στους οποίους εφαρμόζονται τα Προγράμματα, καλύπτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής και είναι πλήρως εξοπλισμένοι με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πρόσβασης σε μαθητές με κινητικά προβλήματα.

Για περισσότερες λεπτομέρεις σχετικά με τα Εκπαιδευτικά προγράμματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2014-2015 καθώς και την αίτηση συμμετοχής, δείτε τα αρχεία που ακολουθούν.