Aikaterini Laskaridis Foundation-2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολιού

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολιού

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη πραγματοποίησε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11.00, στην αίθουσα Golden Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, τον  2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού για τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας για ανώτατες μεταπτυχιακές σπουδές βιολιού στο εξωτερικό.

Πρόκειται για την υποτροφία Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ – Γιώργου Κάρτερ. Ο Διαγωνισμός, ο οποίος τίθεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της διακεκριμένης βιολονίστριας και Καθηγήτριας του Ωδείου Αθηνών Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ, στη μνήμη του συζύγου της Γιώργου Κάρτερ, διαπρεπούς συγγραφέα, δημοσιογράφου και διευθυντή της ΕΡΤ.

Το βραβείο έλαβε ομόφωνα ο Κωνσταντίνος Μαλάμης, σπουδαστής στη Μουσική Σχολή του Μονάχου. Ο κ. Μαλάμης γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα και είναι διπλωματούχος βιολιού από το Ωδείο Athenaeum.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ήταν ο Νίκος Τσούχλος, Αρχιμουσικός και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωδείου Αθηνών. Την Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν επίσης ο Παντελής Δεσποτίδης, Βιολονίστας, τ. Κοντσερτίνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τ. Καθηγητής βιολιού στο Ωδείο Αθηνών και στο Αττικό Ωδείο Αθηνών, ο Χρήστος Κανέττης, Σολίστ βιολιού και Καθηγητής βιολιού και βιόλας στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτζμπουρκ της Αυστρίας, ο Γιάννης Τζουμάνης, Βιολονίστας, Κοντσερτίνο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Καθηγητής βιολιού του Ωδείου Αθηνών, και η δωρήτρια, Ισμήνη Χρυσοχόου-Κάρτερ, Σολίστ Βιολιού, τ. Καθηγήτρια βιολιού και βιόλας του Ωδείου Αθηνών και του «Πειραϊκού Συνδέσμου».