Aikaterini Laskaridis Foundation-6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολιού

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολιού

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα Golden Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού για τη χορήγηση της υποτροφίας Ισμήνης Κάρτερ για ανώτατες σπουδές βιολιού σε Μουσικό Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό (για την απόκτηση Bachelor ή Master). Ο Διαγωνισμός, ο οποίος τίθεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της διακεκριμένης βιολονίστριας και Καθηγήτριας του Ωδείου Αθηνών Ισμήνης Χρυσοχόου – Κάρτερ.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής υποτροφίες δόθηκαν:

  • Στον Νικόλαο Κόχιλα για διετείς σπουδές στο Master Peafogie στην Haute Ecole de Musique της Γενεύης.
  • στην Φοίβη – Χρύσα Ρουσοχατζάκη για διετείς σπουδές  Bachelor στο  Πανεπιστήμιο Τεχνών της Χάγης, Royal Conservatoire 
  • στην Δήμητρα Καραγεωργοπούλου για ένα έτος η οποία έγινε δεκτή στο τμήμα Jungstudium της Ακαδημίας Μουσικής και Χορού της Κολωνίας.

Την Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν η Μαριβίτα Γραμματικάκη, Μουσικός ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Καθηγήτρια Βιόλας στο Αττικό Ωδείο και Συγγραφέας η Δήμητρα Μηλιώνη, Βιολονίστα, Μουσικολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγήτρια Βιολιού και Βιόλας σε Μουσικό Σχολείο στην Αθήνα, η Νίνα Πατρικίδου, Βιολονίστα, Κονσερτίνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Άκης Στρατουδάκης, Βιολονίστας, Σολίστ στην Αθήνα και την Περιφέρεια, Πρώτο Βιολί στη Λυρική Σκηνή Αθηνών και πρόεδρος η κ. Ισμήνη Χρυσοχόου – Κάρτερ, Σολίστ Βιολιού, τ. Καθηγήτρια βιολιού και βιόλας του Ωδείου Αθηνών, τ. Καθηγήτρια βιολιού και βιόλας του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20.00 πραγματοποιήθηκε στην ίδια αίθουσα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία η τελετή απονομής και η συναυλία των διακριθέντων υποτρόφων.

Συνόδεψαν οι πιανίστες Μάριος Καζάς, Αναστασία Καμίνσκαγια και Δήμητρα Μαντζουράτου.