Aikaterini Laskaridis Foundation-Παρουσίαση βιβλίου «Μονοπάτια (Κατά)νόησης», του Αθανάσιου Φωκά

Παρουσίαση βιβλίου «Μονοπάτια (Κατά)νόησης», του Αθανάσιου Φωκά

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την παρουσίαση του βιβλίου Μονοπάτια (Κατά)νόησης, του κ. Αθανάσιου Φωκά, Ακαδημαϊκού, Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cambridge και Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19:00  στην Ακαδημία Αθηνών.

Ο Αθανάσιος Φωκάς, ένας γνήσιος homo universalis, στο παρόν συγγραφικό έργο του πραγματεύεται και αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος νους συλλαμβάνει, αποθηκεύει, ανασύρει από τη μνήμη και επεξεργάζεται την ανθρώπινη Γνώση και απαντά σε θεμελιώδη ερωτήματα όπως:

– Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στη γνώση που είναι γραμμένη μέσα μας και σ’ εκείνη που αποκτούμε;
– Γιατί ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να κατανοεί το Σύμπαν;
– Πώς η αρχιτεκτονική των Μαθηματικών αποτυπώνει τα φυσικά φαινόμενα;
– Σε ποιες νευρωνικές συνδέσεις στηρίζεται η παραγωγή σκέψεων και συναισθημάτων, γραμμάτων και τεχνών; -Πώς η πολιτιστική εξέλιξη επιδρά στον ανθρώπινο εγκέφαλο;
– Ποια είναι η διαλεκτική Μαθηματικών και Βιολογίας;

Ομιλητές:

Αναστάσιος Γερμενής, Ομότιμος Καθηγητής Ανοσολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Μαρίνος Δαλάκας, Καθηγητής Νευρολογίας του Thomas Jefferson University, USA και Διευθυντής του Τμήματος Νευρομυικών Παθήσεων και Κλινικής Νευροανοσολογίας, Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ.
Αλέξανδρος Νεχαμάς, Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Φιλοσοφίας και Συγκριτικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Princeton.

Επίσης, θα αναγνωσθεί επιστολή του κορυφαίου νευροεπιστήμονα Νίκου Λογοθέτη.