Aikaterini Laskaridis Foundation-Αποχαιρετούμε τη Φίλη και συνεργάτιδα Μυρσίνη Ζορμπά

Αποχαιρετούμε τη Φίλη και συνεργάτιδα Μυρσίνη Ζορμπά

Η Διοίκηση και οι συνεργάτες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο της πρώην Υπουργού Πολιτισμού και συνεργάτιδας Μυρσίνης Ζορμπά.

Με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη συνεργάστηκε από το 2013, σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της δράσης της στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, όπου διετέλεσε Πρόεδρος (2004-2016). «Το παιδί πολίτης», «Πόσους ξένους μπορείς να μετρήσεις ανάμεσά μας», «Μεγαλώνοντας υπερασπίζομαι τα Δικαιώματα των παιδιών», ήταν μερικές από τις δράσεις τις οποίες υλοποιήσαμε από κοινού, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, από τις 29 Αυγούστου 2018 έως και τις 9 Ιουλίου 2019. Λόγια από το τελευταίο κείμενό της, όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα της στο Facebook: Η λέξη που ταιριάζει σε αυτόν τον σύντομο ορίζοντά μου είναι η ανυπαρξία. Δεν περιγράφεται, γιατί είναι ένας ου τόπος, ου χρόνος… Είναι λίγο αστείο βέβαια, καμία ανυπαρξία δεν είναι ρεαλιστική, παρά μόνο άμα τη βλέπεις απ’ έξω και εγώ τη βλέπω από πολύ κοντά πια.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της.

Πηγή φωτ.: ΥΠΠΟΑ